Rast poslovanja Mlekare Subotica

Mlekara Subotica, lane je zabeležila rast poslovanja, mereno po ostvarenoj realizaciji i krajnjem rezultatu. Poslovni prihod ove mlekarske industrije, koja posluje u okviru kompanije Salford, porastao je na 3,6 milijardi dinara, ili 10,3 odsto na godišnjem nivou, dok je prodaja činila gro prihoda uz rast nivou od 6,6 procenata u odnosu na 2010. Poslovni dobitak kompanije ipak je pao za petinu kao posledica skupljih sirovina u protekloj godini. Izostanak ostalih rashoda i nešto viši finansijski prihodi doprineli su da krajnji rezultat Mlekare Subotica bude skoro šest puta bolji u odnosu na 2010. Neto dobit ove mlekare iznosila je 258,5 miliona dinara. Početkom februara, Salford je objavio da je sklopio sa Campinom memorandum o prodaji Imleka i Mlekare Subotica, a prema čelnicima ove investicione kompanije sporazum bi trebalo da bude sproveden u roku od tri do šest meseci

Rast poslovanja Mlekare SuboticaMlekara Subotica, lane je zabeležila rast poslovanja, mereno po ostvarenoj realizaciji i krajnjem rezultatu, objavila je Sinteza invest grupa pozivajući se na izveštaje Beogradske berze.

Poslovni prihod ove mlekarske industrije, koja posluje u okviru kompanije Salford, porastao je na 3,6 milijardi dinara, ili 10,3 odsto na godišnjem nivou, dok je prodaja činila gro prihoda uz rast nivou od 6,6 procenata u odnosu na 2010.

Poslovni dobitak kompanije ipak je pao za petinu kao posledica skupljih sirovina u protekloj godini.

Izostanak ostalih rashoda i nešto viši finansijski prihodi doprineli su da krajnji rezultat Mlekare Subotica bude skoro šest puta bolji u odnosu na 2010.

Neto dobit ove mlekare iznosila je 258,5 miliona dinara, navela je Sinteza na svojoj internet strani.

Početkom februara, Salford je objavio da je sklopio sa Campinom memorandum o prodaji Imleka i Mlekare Subotica, a prema čelnicima ove investicione kompanije  sporazum bi trebalo da bude sproveden u roku od tri do šest meseci, navedeno je na sajtu Sinteza invest grupe.

Akcije Mlekare Subotica posle objave o skorom preuzimanju, dostizale nivo i od 1.998 dinara, da bi potom usledio pad njihove vrednosti.

Po ceni od 1.700 dinara, tržišna kapitalizacija Subotičke mlekare iznosi 3,9 milijardi dinara (35,2 miliona evra).

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik